Jak wykonać chleb dukana?
6 października 2015
Jak sprawić zakwas na chleb?
6 października 2015

Różne smaki ciastek!

Kiedy otrzymujemy się w piekarni, nierzadko nie mamy pojęcia, na co się zdecydować. W kolekcji widzimy bowiem rozliczne odmiany chlebów. Możemy tu dojrzeć orkiszowe, pszenne lub te takie, zawierające bogate dodatki. Dostrzegając tak obszerny zakres, tak by skusiło nas wtedy do indywidualnego zrobienia każdego typu chleba. Na wstępie tak najlepiej rozpocząć z najbardziej tradycyjnej formy, a wtedy zwykłego chleba pszennego. Razem z zdobywaniem badania w ostatnim materiale, rozwiniemy swoje menu o jeszcze to nowe pozycje wypiekowe. W poszczególnych recepturach zastosujemy drożdże, a w przyszłych zakwas na chleb. Czasem w zespole nie będą nam one potrzebne, gdyż skupimy się na drugich czynnikach, idących na wyrośnięcie ciasta. Analizując zawartość blogów kulinarnych napotkamy tam chleby słodkie , bułki paryskie, pomidorowe czy cebulowe, anyżowe weki oraz wiele innych przysmaków, które mogą nas zauroczyć. Będziemy zaskoczeni , jak dużo zmian jest znany nam przeważnie w dwóch czy trzech formach, chleb. Przyda się skorzystać z takiej wiedzy, żeby móc zadowolić familię, codziennie oferując jej przegryzki z bogatych typów pieczywa albo oraz w trakcie spotkań dla swoich, kiedy można prezentować propozycje swoich wypieków. Zapewne każdemu posmakują nasze wyśmienite przysmaki.  

Comments are closed.